Kattoremontti on tärkeä talon viihtyisyyteen ja käyttöikään vaikuttava investointi. Ilmaista katon uusiminen ei ole, mutta onneksi siitä voi saada kotitalousvähennystä verotuksessa!

Mikä on kotitalousvähennys?

Kotitalousvähennys tuo helpotusta vuosittain maksamiisi veroihin, eli käytännössä maksat kattoremontin ansiosta vähemmän veroja. Voit hakea kotitalousvähennystä kodin tavanomaisiin huolto-, remontti- ja ylläpitotöihin.

Kotitalousvähennyksen tarkoitus on madaltaa kynnystä hankkia ulkopuolista apua kodin kunnostukseen ja arjen askareisiin. Samalla tuetaan kotimaisten palveluntarjoajien toimintaa ja torjutaan harmaata taloutta.

Kattoremontissa kotitalousvähennys on 40% tehdystä työn osuudesta. Työn toteuttajan täytyy olla ennakkoperintärekisterissä. Kotitalousvähennyksen enimmäismäärä vuodessa on 2250 euroa ja omavastuuosuus 100 euroa henkilöä kohden.

Kesämökki kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin

Omassa käytössä olevien asuinrakennusten korjaus- ja kunnostustyöt kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin. Näin ollen kotitalousvähennystä voi hakea myös kesämökin kattoremontin kuluihin!

Mökin huollosta ja kunnostuksesta kannattaa pitää yhtä hyvää huolta kuin varsinaisen kodinkin. Hyvin ylläpidetyssä kesämökissä on mukava viettää lomapäiviä, ja säännöllisellä kunnostuksella ehkäiset mökkisi arvon laskua.

Kotitalousvähennys kuuluu myös puolisolle

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, jonka ansiosta puolisoilla on vähennysoikeutta tuplasti. Puolisot voivat saada kotitalousvähennystä yhteensä peräti 4500 euroa!

Onko uusi katto harkinnassa? Voit varata maksuttoman arviointikäynnin tästä.