Erilaisiin rakennuksiin on tehty peltisiä saumakattoja jo satojen vuosien ajan. Nykyisin konesaumakattoja pidetään edelleen yhtenä parhaimmista ja kestävimmistä kattotyypeistä. Konesaumakatto on perinteinen ja arvokas kattoratkaisu. Miksi valita konesaumakatto? Tässä kolme erinomaista syytä valinnan tueksi:

1. Konesaumakaton paras ominaisuus on se, ettei siihen tarvitse tehdä asennusvaiheessa ainuttakaan reikää pellin läpi.

Reikiä peltiin ei tehdä myöskään muiden työvaiheiden aikana. Kaikki läpiviennit, kuten savupiiput ja ilmastointiputket, saumataan ilman reikiä yhdenmukaisiksi muiden kattopeltien kanssa. Myös kattosillat, tikkaat ja lumiesteet kiinnitetään katetta rikkomatta katon pystysaumoihin. Reiättömän ja eheän kattokokonaisuuden ansiosta katon käyttöikä kasvaa huomattavasti.

2. Konesaumakatto on oikein tehtynä täysin vesitiivis, sillä kattopellit saumataan toisiinsa kiinni tiiviisti kaksinkertaisen sauman ja tiivistysaineen avulla.

Tuplasaumojen ja reiättömyyden ansiosta konesaumakatto on varma valinta sen tiiviyden ja pitkäikäisyytensä takia. Konesaumakatto on kuitenkin vaativaa peltisepän käsityötä, eikä sitä kannata antaa kenen tahansa tehtäväksi. Huoliteltuun lopputulokseen tarvitaan kokenut ammattilainen ja oikeat työvälineet.

3. Konesaumakatto on ajattoman kaunis ja arvostettu kattoratkaisu.

Katto on yksi rakennuksen julkisivuista, ja siksi sen valintaa kannattaa miettiä huolellisesti. Konesaumakatto on käsityönä tehty tyylikäs kattovaihtoehto, joka on erityisesti laatutietoisten talonomistajien ja arkkitehtien suosiossa. He, jotka konesaumakaton jo tuntevat, ajattelevat usein sen olevan ainoa kattovaihtoehto varsinkin vanhoihin taloihin.

Onko uusi katto harkinnassa? Voit varata maksuttoman arviointikäynnin tästä.