Huopakatosta konesaumakattoon

Hannu Rekola huomasi kesämökin terassiosalla katossa vuotokohdan.
– Hieman silloin mietitytti, että onko niitä myös muualla ja päätin että nyt on aika tehdä asialle jotain, Rekola muistelee tilannetta.

Katto Savo Oy teki Rekolan kesämökille täydellisen kattoremontin, jossa vanha palahuopakate vaihdettiin peltiseen konesaumakattoon. Remonttiin kuului vanhan katteen purku ja poisvienti sekä uuden asentaminen.

– Soitin tuttuun yritykseen ja kerroin tilanteesta. He ehdottivat, että lähdettäisiin katsomaan kattoa paikan päälle. Kerroin, että sinne on talvisin todella hankala päästä, mutta sieltä vastattiin, että yhteistyökumppanilla on neliveto, lähdetään sillä. Ja sillä myös päästiin perille, Rekola naurahtaa.

  ”Paikan päällä he tutkivat ja tarkastivat tilanteen sekä jakoivat hyvää tietoa kattoremonteista. Asiantuntijoina suosittelivat meille konesaumakattoa ja siihen sitten päädyttiin.”

  Hannu Rekola

  Positiivisia yllätyksiä

   Rekola kertoo, että koko remontti sujui aikataulussa ja todella hyvin.

   – Alkuun purkuhommissa oli kolme miestä ja sitten kattoa asentamassa kaksi miestä. Tekijät olivat oikein sosiaalisia ja ulospäinsuuntautuneita. Kerran kiipesin itse katolle katsomaan työtä. Työmiehet olivat juuri lähdössä ruokailemaan, mutta peruivat lähdön, koska halusivat esitellä minulle laitteet ja kuinka kattoa oikein tehdään. Todella upea juttu, Rekola kiittelee.

   Positiiviseksi yllätykseksi Rekola mainitsee myös sen, että lahon kohdan korjattu osa myös maalattiin.

   – Olin varautunut itse maalaamaan sen. Yhtenä päivänä työmiehet vaan sanoivat, että ylöspäin on vähän hankala maalata, niin laitettiin se samalla kuntoon. Mukava yllätys, Hannu kertoo.

   Tykkäsin Katto Savon työntekijöiden työnjäljestä ja tekemisestä. Pidin myös siitä, että he aina ilmoittivat ja kävivät tervehtimässä, että nyt tultiin töihin. He ovat ammattilaisia, mutta mukavan kotoisia. Voin lämpimästi suositella kaikille Katto Savoa.

   Hannu Rekola

   Peltiseppämestarin taidonnäyte

    Kesämökistä tuli arvokkaan näköinen uuden peltikaton myötä. Mustaksi maalattu pelti sopii hyvin harmahtavan hirren kaveriksi.

   – Katto on kuin peltiseppämestarin taidonnäyte. Peltijako on suunniteltu ja mitattu todella huolella ja se on tehty täysin symmetrisesti, viimeisen päälle, Rekola kehuu.

   Tämän kesämökin tapauksessa käyttöikä piteni huomattavasti kattoremontin myötä. Tulevaisuuden kannalta tämä remontti oli välttämätön. Konesaumakatto on yksi pitkäikäisimmistä katoista Suomessa.

   – Koska löysin jo yhden vuotokohdan, niitä olisi varmasti tullut myös lisää. Katossa ei ole nyt yhtään reikää, joten uusi katto toi mielenrauhaa. Konesaumakatto on varmempi kuin huopakate, joten nyt voin olla turvallisen mielin. Tämä katto kestää hyvänä pitkään, Rekola toteaa.